Konsortio tapasi tieteellisen tukiryhmän Oulussa

Flaire projektin työntekijät ja Oulu logo
Hyvä sää ja Lasaretin sijainti Oulujoen ja Hupisaarten kupeessa mahdollisti myös virkistymiskävelyjä tieteellisen ohjelman lomassa. 

Flairen tieteellisen tukiryhmän ensitapaaminen järjestettiin syyskuun alkupuolella Oulussa, Hotelli Lasaretissa. Kahden päivän ajan vajaa kolmekymmentä osallistujaa saivat nauttia poikkeuksellisen kesäisestä säästä, sekä Lasaretin erinomaisista puitteista.  

Tukiryhmän muodostavat yhteensä kuusi kansainvälistä jäsentä, jotka toimivat merkittävissä tutkijarooleissa Isossa-Britanniassa, Itävallassa ja Ruotsissa. Tukiryhmän erikoisosaaminen kattaa laaja-alaisesti eri työpakettien vaatimaa osaamista, energian käytön ja energiasiirtymän sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta järjestelmämallinnukseen ja taloudellisiin näkökulmiin.  

 Tapaamisessa konsortion työpaketit esittelivät omia ja yhteisiä suunnitelmiaan tuleville vuosille ja saivat tukiryhmän antamaa palautetta suunnitelmista. Lisäksi järjestettiin työryhmiä, joissa tukiryhmän ja konsortion jäsenet saivat vapaasti keskustella suunnitelmista ja tutkimusaiheiden haasteista. Nämä vapaamuotoisemmat ja avoimet työryhmäkeskustelut koettiin erityisesti hyödyllisiksi. 

Palautteessaan tukiryhmä näki hankkeessa suurta potentiaalia, ja kannusti vahvistamaan työpakettien ja instituutioiden välistä yhteistyötä ja tiedon jakamista, jotta päästään hyviin tuloksiin. Lisäksi tukiryhmän toiveena konsortiolle oli hahmotella yhteinen tavoite tai toiminta-ajatus, jonka jokainen projektin jäsen voi tuntea omakseen ja motivoivaksi.  

Konsortion ja tukiryhmän on tarkoitus tavata seuraavan kerran syksyllä 2026 ennen tutkimusneuvostolle laadittavaa väliraporttia. 

en_USEnglish
Scroll to Top